Információk

1Kinek?
A táborba 10 éves kortól várjuk az érdeklődő lányokat és fiúkat.
2Hol?
PETrícia Családi Állatorvosi Rendelő
2462 Martonvásár, Budai út 23.
(a Martonvásárházban)
3Mikor?
Június 15-től augusztus 21-ig minden héten, hétfőtől péntekig.

9:00 - 19:00 óráig minden nap. Igen, a rendelés alatt is bent lehetnek a gyermekek!
4Étkezés:
A rendelő melletti Macska Panzióban naponta háromszor (reggeli, ebéd, uzsonna)
5Mennyibe kerül?
A tábor díja 75 000 Ft/hét, mely tartalmazza a napi háromszori étkezést és minden program teljes költségét.

  Mindig is szerettünk volna valami „mást” csinálni.

  Mást, mint a hétköznapi állatorvoslás.
  Kicsit többet, színesebbet, emberközelibbet.
  Amikor a rendelőt alkalmunk nyílt új alapokra helyezni, elkezdtük tudatosan kommunikálni azt az egyedi, közvetlen és barátságos hangulatot, ami fémjelzi tevékenységünket. A korábbi, kicsi, vidéki állatorvosi rendelő 2018. tavaszán „PETricia Családi Állatorvosi Rendelő és Prevenciós Állategeszségügyi Központ” néven, átöltözve, új életre kelt.
  1A továbbolvasáshoz katt ide!
  Ennek az átalakulásnak egyik lépéseként családi programokkal kezdtük színesíteni tevékenységünket. Nem jelentett túl nagy változást a rendelő életében, mert eddig is örömmel fogadtuk a hozzánk látogató gyermekes családokat. Kezdetektől fogva bevonjuk őket a történésekbe, igyekszünk érthetően és megnyugtatóan kommunikálni velük.

  Zászlónkra tűztük, hogy állatorvosnak lenni „másképp” is lehet: nem kell a fehér köpeny, mert – a mi véleményünk szerint- a magas szintű orvosi szaktudás csak a kötelező és elvárható alapkövetelmény. MI kiemelten fontosnak tartjuk azt, hogy barátságos és támogató légkörben dolgozzunk, mert gyógyítani -szerintünk- mosolyogva is lehet.

  2018. óta nyaranta több turnusban, napközis gyermektábort hirdetünk állatorvosnak készülő fiataloknak. Bár a kisgyermekkori pályaválasztási irányok között az állatorvosi hivatás előkelő helyet foglal el, ők ilyenkor még valami kedves, kisállatokkal teli, idealizált képpel azonosítják a munkát. Célunk volt, hogy megmutassuk nekik a szakma valódi arcát és sokszínűségét, amely éppúgy tele van kosszal, veszteségekkel és goromba páciensekkel, mint cuki fiatal állatkákkal. Elhatároztuk, hogy egy valódi, színes- szagos, Életre nevelő programot alakítunk ki. Az idő minket igazolt. A helyek minden évben gyorsan telnek be, sok a visszatérő táborozónk is. A gyerekek és a szülők imádják: a tábor népszerűsége minket is megdöbbentett.

  Drámai az értékrendi változás, amelynek nyomán -sok máshoz hasonlóan- az állatorvosi hivatás is méltánytalanul veszíti elismerését. Meggyőződéssel hisszük, ahhoz, hogy a megbecsülést helyreállítsuk, az egyik legfontosabb alappillér az, hogy érthetővé, és emberközelivé tegyük a munkánkat. Az állatorvosoknak újra kell tanulni az empátiát, de nemcsak az állatok, hanem az emberek felé is. A szemléletváltás a most felnövő fiatal generáció kezében van, mi azt valljuk, hogy ezt csak akkor érhetjük el, ha közelebb engedjük őket a partoldalnál.

  A táborban részt vett fiatalok mindegyike egyhangúlag azt mondta, életre szóló élményt szerzett e különleges táborban és megerősödött elhatározásában, hogy az állatorvosi pályát válassza hivatásul. Bízunk abban, hogy a rendelőnkben szerzett élmények erős motivációt adnak számukra a tanulás és a későbbi vizsgák útvesztőjében.

  Ezek a fiatalok már most őszinte érdeklődéssel fordulnak az állatorvosi hivatás felé. A tábor napjai alatt hangsúlyt fektettünk arra, hogy ezt megerősítsük bennük. Lehet, hogy nem lesznek végül állatorvosok, de bizonyosan továbbviszik ezt a tisztelettel teli nyitottságot az Élet, és az orvostudomány iránt.

  Büszkeséggel tölt el, ha ebben részünk lehetett.