Idén is várunk az állatorvos táborban!

Mi ez az egész?

Minde nyáron
megnyílnak a rendelő kapui

Olvass tovább!

Meg lehet tartani
a tábort?

Nagyon reméljük,
hogy igen.

'B' tervet itt találod!

Hány éves kortól
ajánlott?

A táborban 10 éves
kortól tudtok résztvenni.

Jelentkezem!

A táborról mondták...

0

Évad

0

Tábor

76 nálunk végzett kisdoktor

Mindig is szerettünk volna valami „mást” csinálni.

Mást, mint a hétköznapi állatorvoslás.

 

Kicsit többet, színesebbet, emberközelibbet.
Amikor a rendelőt alkalmunk nyílt új alapokra helyezni, elkezdtük tudatosan kommunikálni azt az egyedi, közvetlen és barátságos hangulatot, ami fémjelzi tevékenységünket. A korábbi, kicsi, vidéki állatorvosi rendelő 2018. tavaszán „PETricia Családi Állatorvosi Rendelő és Prevenciós Állategeszségügyi Központ” néven, átöltözve, új életre kelt.

Jelezd bátran, ha érdekel,
és felvesszük veled a kapcsolatot!
Ennek az átalakulásnak egyik lépéseként családi programokkal kezdtük színesíteni tevékenységünket. Nem jelentett túl nagy változást a rendelő életében, mert eddig is örömmel fogadtuk a hozzánk látogató gyermekes családokat. Kezdetektől fogva bevonjuk őket a történésekbe, igyekszünk érthetően és megnyugtatóan kommunikálni velük.

Zászlónkra tűztük, hogy állatorvosnak lenni „másképp” is lehet: nem kell a fehér köpeny, mert – a mi véleményünk szerint- a magas szintű orvosi szaktudás csak a kötelező és elvárható alapkövetelmény. MI kiemelten fontosnak tartjuk azt, hogy barátságos és támogató légkörben dolgozzunk, mert gyógyítani -szerintünk- mosolyogva is lehet.

2018. óta nyaranta több turnusban, napközis gyermektábort hirdetünk állatorvosnak készülő fiataloknak. Bár a kisgyermekkori pályaválasztási irányok között az állatorvosi hivatás előkelő helyet foglal el, ők ilyenkor még valami kedves, kisállatokkal teli, idealizált képpel azonosítják a munkát. Célunk volt, hogy megmutassuk nekik a szakma valódi arcát és sokszínűségét, amely éppúgy tele van kosszal, veszteségekkel és goromba páciensekkel, mint cuki fiatal állatkákkal. Elhatároztuk, hogy egy valódi, színes- szagos, Életre nevelő programot alakítunk ki. Az idő minket igazolt. A helyek minden évben gyorsan telnek be, sok a visszatérő táborozónk is. A gyerekek és a szülők imádják: a tábor népszerűsége minket is megdöbbentett.

Drámai az értékrendi változás, amelynek nyomán -sok máshoz hasonlóan- az állatorvosi hivatás is méltánytalanul veszíti elismerését. Meggyőződéssel hisszük, ahhoz, hogy a megbecsülést helyreállítsuk, az egyik legfontosabb alappillér az, hogy érthetővé, és emberközelivé tegyük a munkánkat. Az állatorvosoknak újra kell tanulni az empátiát, de nemcsak az állatok, hanem az emberek felé is. A szemléletváltás a most felnövő fiatal generáció kezében van, mi azt valljuk, hogy ezt csak akkor érhetjük el, ha közelebb engedjük őket a partoldalnál.

A táborban részt vett fiatalok mindegyike egyhangúlag azt mondta, életre szóló élményt szerzett e különleges táborban és megerősödött elhatározásában, hogy az állatorvosi pályát válassza hivatásul. Bízunk abban, hogy a rendelőnkben szerzett élmények erős motivációt adnak számukra a tanulás és a későbbi vizsgák útvesztőjében.

Ezek a fiatalok már most őszinte érdeklődéssel fordulnak az állatorvosi hivatás felé. A tábor napjai alatt hangsúlyt fektettünk arra, hogy ezt megerősítsük bennük. Lehet, hogy nem lesznek végül állatorvosok, de bizonyosan továbbviszik ezt a tisztelettel teli nyitottságot az Élet, és az orvostudomány iránt.

Büszkeséggel tölt el, ha ebben részünk lehetett.

Hogyan segíthetünk Neked?

Szeretettel várunk Téged és kutyádat Martonvásári rendelőnkben és a témával foglalkozó Facebook csoportunkban!

 

– szívféreg diagnosztika komplex szűrővizsgálattal
– szívférgesség gyógyítása
– konzultációs lehetőség gazdik részére szívféreg szűrővizsgálattal, kezeléssel kapcsolatban
– személyes, illetve online tematikus képzések a témában kutyával foglalkozó szakemberek és gazdik részére (kutyakozmetikusok, trénerek, kutyaiskolák)
– konzultációs lehetőség állatorvos kollégák részére szívféreg kezeléssel kapcsolatban
– szívféreg szűrővizsgálatok elvégzése rendelőnkbe beküldött vérmintából

Kérdésed van?

Hívj minket bátran.

 

Patrícia: +36702219565
Zsolti: +36706348188

 

Ha esetleg nem tudnánk felvenni, kérlek írj nekünk SMS-t, vagy kérj visszahívást!