Az állatorvos tábor alapvetően BEJÁRÓS rendszerű, de az elmúlt években sok olyan diákunk volt, akik vidékről, vagy külföldről érkeztek, és szállást foglaltak a közelben, ezért néhány tapasztalattal szeretnénk Nektek segíteni:

Ha a bejárást választanád:

Maga a rendelő, ahol a tábor zajlik, Martonvásár vasútállomástól 12 perc sétányira található.

A legtöbb tábori csoportban több gyerek van, aki önállóan közlekedik (általában Budapest felől), így általában nem kell egyedül utazzanak a vonaton. 

A nyári időszakban a tábori nap végén (a választott programtól függően, 16:00 vagy 19:00) még bőven világos van. 

Sokszor tapasztaljuk, hogy a szülők egymás közt egyeztetik a gyerekek autós szállítását, ez is nagyszerű megoldás.

Ha ottalvósan érkeznél:

A szállásfoglalás minden esetben egyénileg, a tábortól függetlenül történik. A gyerekek a tábor keretében reggelit, ebédet, uzsonnát  kapnak, vacsora a szállásokon általában kérhető, és hűtőszekrény is rendelkezésre áll. A szállások a helyeket a jelentkezések sorrendjében és a szabad szobák erejéig adják ki, érdemes mielőbb, de legkésőbb a tábori hét előtt 2-4 héttel foglalni, hogy legyen helyetek. A rendelő a szálláshelyek közvetítésében nem vesz részt, mi csak az információt továbbítjuk az érdeklődőknek. A szálláshelyek mindegyike gyalogosan is nagyon közel van a rendelőhöz.

Gyakori kérdés, hogy az egyedül érkező gyerekek számára mennyire biztonságosak a szállások. Természetesen garantálni semmit sem lehet, de irányadó, hogy az elmúlt években mi még semmiféle kirívó esettel nem találkoztunk. Martonvásár alapvetően jó közbiztonságú, békés település. A rendelő, a panzió és a hotel a forgalmas 7-es főút mentén helyezkednek el, ezért azt javasoljuk, egyedül csak megbízható, tapasztaltan közlekedő gyermekeket engedjetek el.

Martonvásár a “kisvárosok grófnője”, bájos kisváros, gyönyörű parkkal, kastéllyal, múzeumokkal, egy kőhajításnyira a Velencei tótól. Tartalmas kulturális programok otthona, nagyszerű hely a pihenésre. Nem ritka, hogy táborosaink a családtagokkal együtt érkeznek, és míg ők a tábori programokon vesznek részt, a család többi tagja is kellemesen pihenhet.

Szálláslehetőségek:

  1. Közvetlenül a rendelő épülete melletti épület a hangulatos és házias konyhájáról is híres “Macska Panzió”, ami a nevével ellentétben nem macskákat, hanem embereket szállásol el. A Panzió csapatával évek óta baráti viszonyt ápolunk, így még a forgalmas nyári időszakban is igyekeznek nekünk 1-2 szobát fenntartani. A szobák kényelmesek, és tiszták. A tábori étkezés (reggeli, ebéd, uzsonna) a panzióban történik, finom vacsora kérhető.
  2. A rendelőtől 400 méternyire (5 perc séta) egy szuper kis hotelt is találtok (Ludwig Hotel) ahol a táborosaink részére kedvezményt biztosítanak a szállásra. Ízletes vacsora kérhető. A hotel árfekvése kicsit magasabb, de újabb építésű, modernebb szálláshely hét szobával és 4 apartmannal. Martonvásár főterén található, szemben van a gyönyörű Brunszvik Kastéllyal. Tisztasága és kényelme kimagasló. A szálloda minden szobája gardróbbal, síkképernyős TV-vel, saját fürdőszobával, ágyneművel és törölközővel rendelkezik. Néhány szobában mikrohullámú sütőt, minibárt és főzőlappal felszerelt konyhát is találtok. A szálláshelyen kerékpár is bérelhető. A hotel a táborosok részére kedvezményes árat kínál.
  3. A környéken magán-szállások is elérhetőek, ezekről érdeklődj a rendelőben.
szallas
3
2